en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Özenle hazırlanmış bir Meze tarifi :
Kabak Tarator!
Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeyen kabak, ana yemeklerin yanı sıra salata ve meze tariflerinde de kendine yer bulur. Pratikliği ile kısa sürede sofralardaki yerini alan kabak tarator, oldukça lezzetli bir meze çeşididir.
KAÇ KİŞİLİK 2 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 5 dakika |
Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy kabak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram süzme yoğurt
- 1/2 demet dereotu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Kabak Tarator Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabağı yıkayın ve kabuklu bir şekilde rendeleyin.
- Bu esnada tavayı ocağa alın ve üzerine tereyağı ile zeytinyağı ekleyerek eritin. Yağ kızmaya başlamadan önce kabakları içine atın ve 3-4 dakika kavurun.
- Kabakların acı kokusu çıktıktan sonra ocağı kapatın ve kabakları soğutun.
- Sarımsağı bir bıçak veya havan yardımı ile ezin ve lapa haline getirin.
- Dereotunu yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kıyın.
- Bir kabın içerisine yoğurt, sarımsak ve dereotunu ekleyerek çırpın.
- Son olarak soğuyan kabakları da karışıma ekleyin ve üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
Kabak Tarator Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Dereotu canlılığını çabuk yitirdiği için, çok fazla doğramamaya özen gösterin.
- Dilerseniz, yoğurda ek olarak mayonez de kullanabilirsiniz.
- Kabakları tamamen soğumadan, yoğurt ile birleştirmeyin. Aksi takdirde sulanmaya başlayacaktır.
- Hazırladığınız mezeye ufalanmış ceviz parçaları da ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Kabak Tarator Kaç Kalori?
- Kabak taratorun bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengindir.