en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi
| KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika |
Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- İki bağ deniz börülcesi
- 3-4 diş sarımsak
- Nar ekşisi
- Beyaz sirke
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Pul Biber
- Sumak
- Vişne (dilediğiniz kadar)
- Yarım çay bardağı vişne suyu
Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içerisine su koyulur ve içine temizlenen sarımsaklar eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Su kaynarken deniz börülcesi farklı bir tencereye koyulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Pişen börülceler süzgeçten geçirilir. Sarımsaklar piştiğinde deniz börülcesinin yanına alınır.
- Bir kabın içerisine buz ve su koyulur. Haşlanmış deniz börülcesi, buzlu suyun içerisine alınır ve bir süre bekletilir. Ardından börülcenin içindeki kılçık temizlenir.
- Vişne suyu için; 6-7 adet vişne ve yarım çay bardağı su bir tencereye alınır. Vişnenin rengi çıkanara kadar kaynatılır, daha sonra soğumaya bırakılır.
- Bir kaba deniz börülcesi, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, sumak, pul biber, nar ekşisi, haşlanmış sarımsaklar, vişne suyu, beyaz sirke ve çekirdeği çıkartılmış vişnelere alınarak karıştırılır. Servis edilir.


En iyi Somon Füme Salatası tarifini bir bizden deneyin
En iyi Kabak Tarator (Meze) Tarifini bizden birde deneyin!