en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: daha önce çeşitli tariflerini denemiş fakat sevmemiş olanlara da farklı bir deneyim sunarak kendini sevdirecek bir tarifimiz var: Dışı çıtır, içi yumuşacık bamya kızartması! Bu tarif bamya ile aramızdaki soğukluğun son bulmasını sağlayacak ve herkese kendini sevdirecek, inanıyoruz! Bamyaları haşlamadan, direk kızartabileceğiniz bu tarifin hem tadını hem de pratikliğini çok seveceksiniz.
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 10 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 10 dakika |
Bamya Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 kilogrambamya(iri ve uzun boylu)
- 1 adetyumurta(çırpılmış)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1 su bardağıun
- 1 su bardağımısır unu
- 2 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)
- 1 su bardağısüzme yoğurt
- 1 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 avuçdereotu(doğranmış)
Bamya Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bamyaların sap kısımlarını dikkatlice ayıklayın ve güzelce yıkayıp kurulayın.
- Bir kasede yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bamyaları yumurtaya bulayın.
- Ayrı bir kasede un ve mısır ununu karıştırın. Yumurtaya bulamış olduğunuz bamyaları mısır unu ve un karışıma bulayın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın. Bamyaları altın sarısı rengini alana dek kızartın ve havlu peçete serdiğiniz bir tabakta fazla yağını alın.
- Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve dereotunu bir kasede karıştırıp, kızartmış olduğunuz bamyalarla birlikte servis edin.