En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Zeytinyağlı barbunya yemeğini hepimiz biliyoruz. Yazın tazesiyle, kışın kurusuyla pişirip, afiyetle tüketiyoruz.
Peki yaz sebzeleriyle süslü, hafif ve bir o kadar da lezzetli salatasını denemeye ne dersiniz? O halde sizi bol proteinli, bol vitaminli, ferah mı ferah tarifimizle buluşturalım. Bu barbunya salatası hem besleyici hem de leziz. Barbunyayı sevmeyenlere bile kendini sevdirecek lezzette.
KAÇ KİŞİLİK
4 porsiyonHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Barbunya Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 200 grambarbunya(kuru haliyle)
- 1 adetközlenmiş kırmızı biber
- 5 adetkornişon turşu
- 2 dalyeşil soğan
- 1 kaseayıklanmış maydanoz
- 1 kaseayıklanmış dereotu
- 1,5 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1 yemek kaşığınar ekşisi
- 1/2 adetlimon
- 1/3 çay bardağızeytinyağı
Barbunya Salatası Tarifinin Pişirme Önerisi
Konserve barbunya kullanarak da salatanızı hazırlayabilirsiniz. 2 su bardağı (400 gram) konserve barbunyayı köpüklenmeyinceye dek yıkayıp, süzüp kullanmanızı öneririz.
Barbunya Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Barbunyaları tercihen en az 12-16 saat kadar su içerisinde bekletin. Ardından beklettiğiniz suyu süzüp tencereye alın ve bol suda 40-45 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Dilerseniz süreyi azaltmak için düdüklü tencere de haşlayabilir veya haşlanmış barbunya konservesi kullanabilirsiniz.
- Haşlanmış barbunyaların suyunu süzün, soğuk suyla tekrar yıkayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan barbunyaları aldığınız kaseye küp küp dilimlediğiniz közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuyu ekleyin.
- İnce ince kıymış olduğunuz yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da ekleyin. Son olarak tuz, karabiber, nar ekşisi, limonun suyu ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
- Arzuya göre içerisine sarımsak ekleyebilirsiniz. Oda sıcaklığında veya soğuk olarak tüketin, afiyet olsun!