en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Önce kuşbaşı etleri, soğan ve tereyağıyla ağır ağır pişiriyoruz. Pişen etler yumuşacık oluyor, soğan ve tereyağının lezzetini harmanlıyor. Ardından tadına doyum olmaz bir beğendi hazırlıyoruz. Üzerine köz tadı sinmiş nefis patlıcanları incecik kıymak işin en keyifli yanı. Tereyağıyla kavrulan unun kokusu da tüm evi sarıyor. Yumuşacık etler, sıcacık beğendi bir tabakta birleşiyor.
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika |
Beğendili Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramdana kuşbaşı eti
- 3 yemek kaşığıtereyağı
- 1 adetsoğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkimyon
- 3 adetközlenmiş patlıcan
- 1 su bardağısüt
- 1,5 yemek kaşığıtereyağı
- 1,5 yemek kaşığıun
- 1 çay kaşığıtuz
- 50 gramkaşar peyniri
Beğendili Kebap Tarifinin Pişirme Önerisi
Beğendinin içerisine kaşar peyniri ilave etmeden de yapabilirsiniz. Peynir tadından hoşlanıyorsanız peynir miktarını arttırarak da hazırlayabilirsiniz.
Beğendili Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içerisine tereyağını alın ve eritin. Soğanın kabuklarını soyun. Altı eşit parçaya bölün ve içerisine atıp hafifçe kavurun.
- Ardından etleri ilave edin. Güzelce karıştırın. Ocağın altını kısığa alın ve tencerenin kapağını kapatın. Etler suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Etler yumuşadıktan sonra kapağı kapalı bir biçimde birkaç dakika dinlendirin. Soğanları içerisinden alın. Üzerine baharatlarını ilave edin ve karıştırın.
- Közlenmiş patlıcanları incecik kıyın.
- Derin bir tencerenin içerisine tereyağını ve unu alın güzelce kavurun.
- Çırpma teli yardımıyla karıştıra karıştıra sütünü ilave edin.
- Ardından patlıcanları ilave edip kıvam almasını sağlayın.
- Kıvam aldığında ocaktan alıp tuz, baharat ve peyniri ilave edin. Peynir eriyinceye kadar karıştırın.
- Hazırladığınız beğendiyi bir tabağın üzerine alın. Etleri beğendinin üzerine dizin. Dilerseniz sos ilave edin ve afiyetle tüketin.
Beğendili Kebap Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz tereyağı ve salçayı eriterek bir sos hazırlayabilir, üzerine gezdirebilirsiniz.