n iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Şehzade Kebabı Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 45 dakika |
Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet yeşilbiber
- 5-6 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- Sıvı yağ
- Tuz
Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış dana etini düdüklü tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatarak üzerinde oluşan köpükleri alın.
- Ardından kapağı kapatıp 10 dakika pişirin.
- Patlıcanları alacalı bir şekilde doğruyın. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Suyu süzülen patlıcanları havlu kağıt ile kuruladıktan sonra bol kızgın yağda kızartın.
- Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı kavurun. Bir süre sonra yeşilbiberleri de doğrayıp ilave edin. Sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Ardından karabiber, pul biber, tuz ilave edin. Son olarak haşlanan etleri ilave edin ve karıştırarak ocaktan alın.
- Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışımı alarak karıştırın. Üzerini domates dilimleri ve biberle süslüyin.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 su bardağı et suyunda ezerek yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun!
