n iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Şehzade Kebabı Tarifi
| KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 45 dakika |
Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet yeşilbiber
- 5-6 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- Sıvı yağ
- Tuz
Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış dana etini düdüklü tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatarak üzerinde oluşan köpükleri alın.
- Ardından kapağı kapatıp 10 dakika pişirin.
- Patlıcanları alacalı bir şekilde doğruyın. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Suyu süzülen patlıcanları havlu kağıt ile kuruladıktan sonra bol kızgın yağda kızartın.
- Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı kavurun. Bir süre sonra yeşilbiberleri de doğrayıp ilave edin. Sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Ardından karabiber, pul biber, tuz ilave edin. Son olarak haşlanan etleri ilave edin ve karıştırarak ocaktan alın.
- Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışımı alarak karıştırın. Üzerini domates dilimleri ve biberle süslüyin.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 su bardağı et suyunda ezerek yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun!


Nefis: Tavuklu Bohça Kebabı Tarifini birde bizden deneyin
En iyi Macar Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Parmak Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Söğürmeli Kebap Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Buğu Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Beğendili Kebap Tarifini birde bizden deneyin
En iyi yemek tarifleri, Adana Kebap Tarifi