en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika |
Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- İki bağ deniz börülcesi
- 3-4 diş sarımsak
- Nar ekşisi
- Beyaz sirke
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Pul Biber
- Sumak
- Vişne (dilediğiniz kadar)
- Yarım çay bardağı vişne suyu
Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içerisine su koyulur ve içine temizlenen sarımsaklar eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Su kaynarken deniz börülcesi farklı bir tencereye koyulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Pişen börülceler süzgeçten geçirilir. Sarımsaklar piştiğinde deniz börülcesinin yanına alınır.
- Bir kabın içerisine buz ve su koyulur. Haşlanmış deniz börülcesi, buzlu suyun içerisine alınır ve bir süre bekletilir. Ardından börülcenin içindeki kılçık temizlenir.
- Vişne suyu için; 6-7 adet vişne ve yarım çay bardağı su bir tencereye alınır. Vişnenin rengi çıkanara kadar kaynatılır, daha sonra soğumaya bırakılır.
- Bir kaba deniz börülcesi, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, sumak, pul biber, nar ekşisi, haşlanmış sarımsaklar, vişne suyu, beyaz sirke ve çekirdeği çıkartılmış vişnelere alınarak karıştırılır. Servis edilir.