Çörek Otlu Kurabiye, Pazar kahvaltılarının prensesi omletlere de ekleyerek hayatınızın tam içinde keyifle yer verebilirsiniz
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi PİŞİRME SÜRESİ
10 dakika
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramun
- 1 yemek kaşığıçörek otu
- 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 200 gramtereyağı(soğuk)
- 1 çay kaşığısirke
- 1 paketkabartma tozu
- 1 adetyumurta
- 1 adetyumurta sarısı(üzerine sürmek için)
- 1 yemek kaşığısusam- çörek otu
Çörek Otlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Fırından çıktığında pişmediğini düşünebilirsiniz ancak içindeki yoğun tereyağı oranıyla dondukça kendini çekecektir.
Çörek Otlu Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi
Fansız programda 15 dakika kadar pişirebilirsiniz. Eğer fanlı program kullanıyorsanız 10 dakika yetecektir.
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu geniş bir kaba eleyin. Soğuk tereyağını ellerinizle ufalayarak una yedirin.
- Kabartma tozu, sirke, çörek otu ve tuzu da ilave edin.
- En son yumurtayı da ilave edip nazikçe yoğurun.
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Streç filme sarıp 5-10 dakika bekletin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Buzdolabında dinlenen hamuru avuç içinizde yuvarlayarak tepsiye dizin. Hafifçe üzerine bastırın.
- Yumurta sarısı ve susam-çörek otu karışından bir parça sürün ve 10 dakika fazla renk almadan fırından çıkarın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Çörek Otlu Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi
Kurabiyeleriniz fırındayken çay demlemeyi unutmayın.