ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Kısır Tarifi tarifi,
Malzemeleriniz hazırsa, Kısır Tarifi nasıl yapılır başlıyalam.
Biliyoruz aklınızda “Evde kısır nasıl yapılır?”, “Kısır hangi bulgurla yapılır?“, “En güzel kısır nasıl yapılır?” gibi sorular var. Tam ölçülü ve sadece 10 dakikada hazır olan, yedikçe yediren kısır tarifimizde kısır yapmanın tüm püf noktalarını bulacak, adım adım resimli anlatımı sayesinde mutfakta hiç de zorlanmayacaksınız.
KAÇ
KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA
SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME
SÜRESİ
0 dakika
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 6 daltaze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
Kısır Tarifinin Püf Noktası
Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın ve bekletmeden kısıra ilave edin.
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
- Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
- Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
- Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
- Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kısır Tarifinin Servis Önerisi
Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.