En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: zeytinyağlı portakallı çanak kereviz nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz ve diyet listelerine ekleyebileceğiniz zeytinyağlı portakallı çanak kereviz yapımına geçebiliriz
| KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kereviz
- 2 patates
- 1 havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 soğan
- Zeytinyağı
- 1 portakal
- 1 limon
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kerevizin kabuğunu soyun, sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın.
- Kerevizlerin kararmasını önlemek için, limonlu suda bekletin.
- Bu esnada bezelyeleri haşlayın. Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve soğanları alarak kavurun.
- Soğanlar pembeleşmeye başladığında patates ve havucu da üzerine ekleyin.
- Kerevizlerin orta kısmını oyacak yardımıyla oyun ve bu kısımları da harca atın.
- Kerevizlerin içini patatesli harç ile doldurun ve hazırladığınız kerevizleri başka tencereye yerleştirin.
- Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, 1 adet portakalın suyu ve 1 limonun suyunu ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı şeker, karabiber ve tuz ekleyerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kerevizleri en az 15 dakika limonlu suda bekletin.
- Portakalın kabuğunu rendeleyerek patatesli harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
- Zeytinyağlı yemeklerde 1 tatlı kaşığı şeker kullanmayı unutmayın.


Çok beğeneceğiniz Brüksel Lahanası Tarifi şimde ye-mek.com.tr’de
En iyi Patates Rulo tarifini birde bizden denemelisiniz
Nefis mi Nefis: İmam Bayıldı Tarifini birde bizden deneyin
Nefis Enginar Dolması Tarifini birde bizden deneyin
En iyi Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifini birde bizden deneyin
Yöresel Tarif, Şıhıl Mahşi Tarifini birde bizden deneyin
Diyet yaparken sizi rahatlatacak En İyi Çorbalar