en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Lezzeti garanti Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 50 dakika |
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- 3 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek
- 1 adet patlıcan
- 3 adet tane patates
- 3-4 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet tane domates
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase sıcak su
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köftemizi hazırlayalım. Derin bir tabağın içerisine kıymayı ilave edip üzerine yumurta baharat, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak ve diğer malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz kıyma harcını dinlendirmek üzere buzdolabında bekletin.
- Bu arada sebzeleri soyup eşit büyüklükte doğrayın.
- Ardından köfte harcını dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Ardından bir tavaya sıvı yağ koyup sırayla patates, biberler ve son olarak köfteleri hafif kızartıp kenara alın.
- Diğer tarafta fırın tepsinize yağlı kağıt serip köfteleri birine çok yakın olmayacak şekilde dizin.
- Ardından kızarmış patates ve patlıcanları köftelerin aralarına yerleştirin.
- Daha sonra domatesleri yıkayıp çok küçük olmayacak şekilde yarım ay biçimin de dilimleyip fırın tepsisine dizdikten sonra yeşil ve kırmızı biberleride üzerine yerleştirin.
- Diğer tarafta yemeğin sosunu hazırlayın. Bir kase sıcak suyun içerisine salçayı ilave edin ve çatal ile ezin.
- Ardından salça homojen kıvama geldikten sonra içerisine sıvıyağ, tuz ve çok az baharat ilavesi yapıp karıştırın.
- Hazırlanmış olan yemeğin sosunu fırında sebzeli köftelerin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz.
- Pişen yemeğinizi fırından alıp sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
