Ye-mek.com.tr – En iyi Yemek Tarifleri

En iyi Lahana Kavurması Tarifini birde bizden deneyin

En iyi Lahana Kavurması Tarifini birde bizden deneyin

En iyi Lahana Kavurması  Tarifini birde bizden deneyin
15 Nisan 2021 - 15:27

en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Etsiz yemek alternatiflerinin birçoğu sizi yerken pek mutlu etmiyorsa, karnınızı tok hissetmiyorsanız, sizinle paylaşmak istediğimiz çok ekonomik, yapımı çok kolay, pişme süresi pek de uzun olmayan, en önemlisi de oldukça doyurucu enfes bir tarifimiz var. Sonbahar ve kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan lahanayla yapabileceğiniz en pratik tariflerden de biri o. Karşınızda nefis mi nefis: Lahana kavurması tarifi!

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika


Lahana Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boysoğan
  • 1/2 adet lahana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su

Lahana Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince kesin.
  2. Soğanı da küp küp doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın. Üzerine zeytinyağının yarısını ilave ederek kavurmaya başlayın.
  3. Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar ilave edin. Hafif kavruldukça yeni lahanaları ekleyin. Son olarak da salçasını ilave ederek birkaç kez daha karıştırın.
  4. Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek birkaç dakika daha kavurun.
  5. Su ilave ederek kapağını kapatın ve lahanaların hafif yumuşamasını sağlayın. Sularını çektiklerinde hala yumuşamamışlarsa biraz daha su ilave edin.
  6. Lahanalar güzelce yumuşadığında tuz ve karabiber ilavesinde bulunarak birkaç dakika daha kavurun. Lahana kavurmanız hazır! Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
En iyi Lahana Kavurması Tarifini birde bizden deneyin

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ye-mek.com.tr - 2024