Diyet YemekleriSebze YemekleriZeytinyağlılar

Zeytinyağlı Sevenler için: Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Sevenler için: Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi

En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: zeytinyağlı portakallı çanak kereviz nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz ve diyet listelerine ekleyebileceğiniz zeytinyağlı portakallı çanak kereviz yapımına geçebiliriz


KAÇ KİŞİLİK
 4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika


Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 portakal
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kerevizin kabuğunu soyun, sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın.
  • Kerevizlerin kararmasını önlemek için, limonlu suda bekletin.
  • Bu esnada bezelyeleri haşlayın. Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağı ekleyin ve soğanları alarak kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında patates ve havucu da üzerine ekleyin.
  • Kerevizlerin orta kısmını oyacak yardımıyla oyun ve bu kısımları da harca atın.
  • Kerevizlerin içini patatesli harç ile doldurun ve hazırladığınız kerevizleri başka tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, 1 adet portakalın suyu ve 1 limonun suyunu ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı şeker, karabiber ve tuz ekleyerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kerevizleri en az 15 dakika limonlu suda bekletin.
  • Portakalın kabuğunu rendeleyerek patatesli harcın içerisine ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerde 1 tatlı kaşığı şeker kullanmayı unutmayın.
Zeytinyağlı Sevenler için: Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi

Chef
ye-mek.com.tr
acilensatilik.com I aksamgazetesi.com.tr I sozcu.tv.tr I ozelinsaat.com I emlakdream.com.tr